Wednesday, September 30, 2009

Lagi Aksi Adib....

0 comments
very good


aii nak main make up pulak...

kat kampung kawan ngan gegirl sumenya....dia la sorang HERO

Aksi Adib

0 comments
tgh sibuk dgn cube

peace


adib ngan makwe ke?? tak lah tu pangkat makcik pada adib tu...hehe

30 September 2009

0 comments
semalam genap 6 bulan Muaz Mustaqim, maka genap la 6 bulan ibu menyusukan Muaz...syukur alhamdulillah, belum campur apa lagi... ada la skit air kosong & ubat-ubatan...

boleh consider grad sijil la kami berdua ni kan.... another 1 and the half year lagi... wah jauh lagi perjalanannya tu...

Tuesday, September 29, 2009

@ Si Comel Berbaju Raya Contest

0 comments
best jugak ni, saje2 mencuba nasib... seronok2 jer... kebetulan ada amik gambar si adib melaram dengan spek mata hitamnya tu....kan main lagi dia...

ok seterusnya...


Syarat Penyertaan

  • Jadi Follower BabyIbu dan add BabyIbu dalam bloglist anda - done
  • Letak banner di sidebar blog anda dengan link ke entri ini - done
  • Membuat entri mengenai contest ini diblog anda - done
  • Dalam entri itu, upload satu (1) gambar si comel anda berbaju raya (berbaju raya = baju kurung/baju melayu) - done
  • Sila nyatakan nama si comel dan umurnya - done
  • Dalam entri tersebut pastikan anda mention dan link ke BabyIbu dan semua sponsor (no link back will be disqualified) - done
  • Bila dah siap, tinggalkan link entri anda di entri ini.- done
Nama: MUHAMMAD AMIRUL ADIB BIN MUHAMMAH IQBAL ASYRAN
Umur: 3 tahun 9 bulan






















Sponsored by:

Bagi Kategori A:

Hadiah Pertama
-Casual Meg daripada Gin & Jacqie
-Necklace by S daripada Sherry
-120 pieces of 4R photo prints daripada eoe Online
-RM30 Gift Card daripada leanalittleshop

Hadiah Kedua
-Reversible gemstone ring imported from US daripada TH
-RM10 Gift Card daripada leanalittleshop
-80 pieces of 4R photo prints daripada eoe Online

Hadiah Ketiga
-Eyeko: Silver shopper (imported from UK) daripada Mia
-RM10 Gift Card daripada leanalittleshop
-40 pieces of 4R photo prints daripada eoe Online

Bagi Kategori B:

Hadiah Pertama
-Colorful Sally daripada Gin & Jacqie
-Pretty Birdie Earrings daripada Niko
-120 pieces of 4R photo prints daripada eoe Online
-RM30 Gift Card daripada leanalittleshop

Hadiah Kedua
-Reversible gemstone ring imported from US daripada TH
-RM10 Gift Card daripada leanalittleshop
-80 pieces of 4R photo prints daripada eoe Online

Hadiah Ketiga
-Eyeko badges and postcard set (imported from UK) daripada Mia
-RM10 Gift Card daripada leanalittleshop
-40 pieces of 4R photo prints daripada eoe Online

Hadiah Misteri
Terdapat hadiah misteri khas untuk referrer terbanyak sepanjang tempoh contest (diadili guna Google Analytics)..

Monday, September 28, 2009

Raya 2009

0 comments
bergambar dengan uwan, moyang adib & muaz

adib

muaz - lena tido time sessi bergambar

wah dah ramai yang buat n3 raya ya... mcm2 aksi, seronok beraya dengan keluarga tercinta ya...

tahun ni kami beraya di batu kikir n9, kampung belah mak ibu... kalau nak cerita mcm2 tp tak sempat la... layan la gambar ni dulu, kalau lapang akan menyusul gambar lain lagi...

Wednesday, September 16, 2009

beraya di kampung...

1 comments
kalau ikutkan kampung adib & muaz belah ibu kat gombak, belah papa kat rawang... hehe tak advanture lansungkan... pi mai pi mai tang tu jer...kampung pun bukannya kampung...

kalau nak merasa suasana raya kena la balik kampung yang sebenar... belah uwan (mak ibu) kat batu kikir negeri 9, atuk (abah ibu) - parit perak, opah (mak papa) - ipoh perak or atuk (abah papa) - kluang johor.... ha ni sume baru real kampung, ada la lagi ayam, kambing tu pun dah jarang2, pokok buah2an, rumah papan... so selepas berbincang ngan papa tahun ni kami setuju tuk beraya di batu kikir n9, kg ibu & lepas tu akan ke ipoh kg papa...

sori ya uwan atuk, adib & muaz nak baraya kat kampung pulak, nak jumpa moyang....nak tengok ayam itik, nak main bunga api ngan 2 pupu yg lain... sure meriah tukan... harap semua yang dirancang diizinkanNya...semoga A&M sihat walafiat & tak banyak kerenah...

Salam Aidilfitri Maaf Zahir Batin

0 comments

eeemm esok ibu akan mula bercuti sehinggalah 27hb nanti, jadi dikesempatan ini ibu ingin mengucapkan "salam aidilfitri" buat semua yang pernah singgah ke sini, juga "maaf zahir & batin"

semoga semuanya gembira bersama keluarga tercinta di hari lebaran nanti... hati2 juga di jalan raya..

Monday, September 14, 2009

ni sorang lagi... nak belajar besar

2 comments

tengok tu muaz dah makin lasak....tak boleh leka2 dah...

besar dah anak ibu

2 comments


adib dah pandai bergaya....

Monday, September 7, 2009

0 comments

kalau time baik boleh la tido sebelah2 macam ni, kalau tak takut tengok kot adib terimpit si muaz... lasak sikit adib ni...

berkampung di gombak

0 comments
hai nampaknya seminggu la ibu, adib & muaz kena duk gombak, umah uwan dan atuk... papa keje shift malam seminggu ni so kelam kabut skit time berbuka kalau kami di rumah sendiri... sapa la nak ke bazaar ramadan kalau papa takde, ibu sibuk nak mengambik budak2 kat taska, tak sampai hati nak biarkan dorang tunggu lama2....

adib apa lagi seronok la jumpa sepupu2nya abg man, dani & fatihah... seronok seronok jugak, time bergaduh bergaduh jugak... muaz mcm biasa la, uwannya suspend je nak jaga kot dia meragam... masa time adib dulu, dia memang uwannya yang jaga dr dlm pantang lagi, sampai la ke umur 1 thn 8 bln mcm tu la kami pindah umah sendiri, adib memang close la ngan uwannya, tido pun nak ngan uwan...

ibu kena la amik cuti 2 ari, takut tak terdaya uwan & atuk nak menguruskan budak2 tu seminggu... jadi berkumpul la kami anak beranak di gombak...


 

IBU ADIB & MUAZ Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez