Thursday, April 8, 2010

Syukur Alhamdulillah...


salam semua

ibu dah berura2 nak kenalkan susu formula (fm) kat muaz sejak dr dia 6 bulan lagi, ibu rasa susu ibu ni tak cukup tuk dia sbb tu dia under weight smp skrg..

first time introduce fm kat muaz dia muntah, kali kedua pun sama... pastu ibu stop, ibu usaha berlipat ganda untuk pastikan cukup bekalan muaz, makan makanan berkhasiat, strictly no diet, beli funegreek... end up susu cukup la tuk bekalan muaz (3.5oz x 5 botol).. sampai la muaz 11 bulan ari tu, by this time dia dah makan mcm2 bubur, buah, cereal.. ibu hanya dapat bekalkan dia 3.5 x 4 botol... tanya cikgu dia, dorang cakap cukup.. ibu pun tak pasti la cukup ke tidak, tp hanya banyak tu aje la yg terdaya ibu colect...


sekali lagi ibu cuba bg muaz fm, kali ni bukannya dia muntah, langsung dia tak nak, yela dah 11 bulan lebih dah dia masa tu, ingat bila dia dah setahun ni boleh la ibu rest skit...tp Allah masih murahkan rezeki muaz untuk menikmati susu ibu sepenuhnya... syukur alhamdulillah


ari ni perahan memberangsangkan.... 8 oz tuk sesi pagi...

2 comments on "Syukur Alhamdulillah..."

Siti on April 8, 2010 at 8:43 PM said...

alhamdulillah...byk lagi susu tu.
boleh lg nak fully bfeed.
susu ibu ni sedap rasanya, ada manis2 sikit. tu yg baby kalau dah minum susu ibu, susah nak accept susu lain.

Honey on April 8, 2010 at 11:53 PM said...

Wahhh ...

Post a Comment

 

IBU ADIB & MUAZ Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez