Thursday, April 14, 2011


salam buat mommies semua.... ni nak tunjuk gambar muaz masa dapat benjolan-benjolan kecil kat kepala & leher...mulanya hanya ruam yg banyak kat leher...ibu ingat sebab cuaca panas masa tu & muaz kuat sgt berpeluh...dalam masa yg sama pulak muaz baru je tukar ke susu sustagen...
lepas dah 3 ari gatal2 tu, ibu tengok banyak naik benjolan-benjolan kecil pulak... kalau raba kepala dia tu banyak la benjol2...mcm bisul kecil...muaz asyik meragam aje, time tidur malam paling worse...tak lena langsung & asyik tergaru2, bukan dia aje, tangan ibu pun dikerah mengaru...tak leh berenti...sian sungguh la muaz...

doctor cakap jangkitan kuman, lepas mkn ubt 2 hari + cream sapu kat benjol-benjol tu, baru la ok sikit..now dah bersih dah...alhamdulillah...



muaz marah ibu amik gambar dia...

tgk tu, tengah masak ranum tu, itu yg gatal sangat tu....aduhhhh

ni muaz dah comelkan, muaz pun dah boleh pakai baju abg adib yg lama...bila muaz pakai baju abang teringat abang masa baby2 dulu...rindukan kenangan waktu tu...

2 comments on " "

Amiizaa2001 on April 14, 2011 at 9:40 PM said...

salamsss...ya allah kesiannnya muazzz....sebab susu ker mama? kesiannya....alhamdllah dah sihat kembali.

Amiizaa2001 on April 15, 2011 at 2:14 AM said...

ooohhhh bukan 100% disebabkan susu...risau gak kot2 alah susu....

Post a Comment

 

IBU ADIB & MUAZ Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez