Thursday, November 24, 2011

nikon coolpix s8100


assalamualaikum, salam jumaat buat semua....

aii rajin plk ibu wat n3 ya...heh bukan apa ni tgh ok skit, tunggu la next week closing sure tak sempat pun nak jenguk blog...

ok n3 hari ni pasal gadget baru ibu...nikon coolpix s8100...ala digital camera jer...bukan dslr pun.. ibu rasa lately ni camera canon powershot kami yg lama dah semakin nazak...pivel pun dah jauh ketinggalan... so fikir punya fikir, survey punya survey ibu pun buat keputusan nak angkat satu compact digital camera baru.....

hajat di hati nak memiliki ni canon powershot s95, tp memandangkan harganya mencecah 4 angka, ibu lupakan la hajat ibu tu...lg pun ibu bukan terror sgt tangkap gambar pun... so hasilnya beli la nikon coolpix s8100...itu pun atas advice salesman tu....pening jugak kepala nak pilih canon ke nikon.... dua2 pun ada pro & con....


testing testing....

zoom

boleh dah tangkap gambar awan....

boleh jugak buar blur effect...tp knp object tu tak sharp sgt ya....

boleh jugak guna macro function, capture gambar kecik2....

inilah rupanya....cantikkan color merah menyala tu...

2 comments on "nikon coolpix s8100"

Honey on November 25, 2011 at 12:30 AM said...

Wahh ... How much ?? Nak rembat jugak lah ... Wa malas ler nak bwk yg besar tu ...

Faizal Rahman on November 25, 2011 at 1:14 AM said...

Pehh!

Post a Comment

 

IBU ADIB & MUAZ Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez