Sunday, December 6, 2009

Mana Perginya Susu


salam...

sekarang ni ibu tengah alami saat2 getir ni.... susu drop dr minggu lepas... hanya dapat collect dalam 9-12oz jer sehari, muaz perlukan 17.5 -20oz ebm tuk dibekalkan ke school, itu pun entah cukup atau tidak sebenarnya coz berat muaz tak bertambah since dia 6 months... now at 8 months muaz baru 6.9kg... alahai anak ibu dah masuk kategori under weight pulak.. walhal muaz dah start makan since dia 6 bulan, hari2 ibu bekalkan homemade porridge tuk lunch & fruit puree tuk tea time, cuma breakfast jer ibu suh bg cereal (nestum)... malam lagi sekali makan homemade porridge, susu 5 botol... tak cukup lagi ke tu...

ibu dah consume macam2 tuk tambahkan production... longan kering, halba, memang selalu jer amik, holick, milo, 3 in 1 oats memang dah jadi minuman rutin ibu...kalau beli air mesti beli soya or air tin sengkuang cina tu... tghari lunch mesti mkn nasi, selalu amik lauk ikan, sayur lemak cekur manis, kerabu jantung, toge...kudapan biskut oat, kacang... tp sume tu masih lum berhasil tuk mengembalikan susu ibu ni... mana perginya susu???? air masak dah bergelen2 teguk, 3,4 ari ni ibu consume fenugreek capsule, mkn 5 bijik sehari... tapiiiiiii............waaaa takde tindak balas lagi....

ya Allah ya tuhanku, murahkan la rezeki muaz mustaqim... dia baru 8 bulan, tak sesuai lagi tuk dibeli susu lain selain susuku....amin

1 comments on "Mana Perginya Susu"

Honey on December 6, 2009 at 11:26 PM said...

Caiyok 2...

Post a Comment

 

IBU ADIB & MUAZ Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez