Tuesday, June 16, 2009

EBM in the house


EBM yg sedang dicairkan, sedia untuk ni masukkan ke dalam botol & dibawa ke school.

EMB yg masih beku, ada la dalam 36 bekas dadih tu, nampak tak bekas tu dah recycle 2x, pasni nak digantikan dgn botol2 pulak...payah la pakai bekas dadih ni, byk kali nak kena transfer.. tp memang jauh murahnya la...



ni la santapan tuk muaz setiap hari… cukup tak agaknya ya, insyaallah… tiap hari ibu bekalkan 5 botol ebm tuk muaz, setiap botol 3oz, so muaz abiskan 15oz kat school..

tpkan ibu perah 3 kali je sehari kat opis ni, tiap kali perah dapat 4-5oz, 3 kali, dapatlah collect 12-15 oz sehari… tu time ok, kena time demam cam 2 hari lepas, dpt la dlm 12oz je sehari… malam muaz nyusu direct, ibu tak perah le tgh2 mlm tu… ibu pun zzzzzzzzz masa tu, kepenatan….

ibu tgh tunggu spectra 3 ada stok ni, dr 2 minggu lepas takde stok… dengan harapan bila guna spectra 3 ni production semakin mantap… harapnya begitu la. semoga dapatla exclusive bf muaz, paling tidak pun smp 6 bulan...




2 comments on "EBM in the house"

Honey on June 17, 2009 at 8:04 PM said...

Apa daa... Tajuk salah ler ... Fatiha dah diploma dah ... Harap2 dapat ler degree nanti ...

princess on June 18, 2009 at 7:31 PM said...

thank you.. muaz sijil pun tak lepas lagi ni... keh keh2

Post a Comment

 

IBU ADIB & MUAZ Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez