Thursday, June 11, 2009

pantang


40 hari lebih jugaklah ibu kat rumah mak di gombak… sakit tau czer ni, nak sembuh pun lambat banding dengan biasa. tak boleh mengurut, bertungku & berbengkung sume.. tak puas rasanya. perut pun lambat la nak surut… lepas sebulan baru la rasa kuat sikit, baru nak cuba2 mandikan muaz, itu pun kengkadang kalau mak takde kena la import mak ngah muaz tuk mandikan… ibu takut nak mencangkung lama2 tu, dah la licinkan bilik air…

adib pulak bukan main senang hati lg dia kat gombak, mana tak sepupunya ada buat main, abg luqman, danial & si anak dara sorang tu fatiha nadirah.. pastu adib tak heran sangat ngan ibu sikit2 wan, tido pun dgn wan dia.

muaz dalam pantang siang tido malam berjaga…sejam sekali bangun nak nyusu. kuat merengek jugak muaz ni, pastu tak bg hint langsung, terus nangis kan main kuat… terkejut ibu je muaz ni. kalau iya pun nak susu sabar la muaz…

papa dua tiga hari di sepang, dua tiga hari di gombak… sian papa kena berulang sepang gombak.. selalu tgh malam nak ke subuh baru papa sampai, penat.. adib & muaz plk dah tido time tu… esoknya la br jumpa. pagi2 tu mesti atuk suruh adib tgk luar, nampak je kereta ijau suka adib tau papa dia balik…

lebih kurang macam tu la kami anak beranak di gombak…bila dah 40 ari pantang, ibu cakap kat papa nak balik sepang la, lama sgt dah kat gombak… adib pun lama benar dah tak gi school… lagi pun nak serasikan muaz dgn umah kami di sepang lagi, seminggu sebelum naik keje nak train muaz kat school… huaaa, sedih wooo

1 comments on "pantang"

Honey on June 12, 2009 at 12:44 AM said...

Nama "mak ngah" tu wat ler link ker blok wa ... promote sihhh ...

Post a Comment

 

IBU ADIB & MUAZ Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez