Wednesday, June 10, 2009

30 March 2009


9 am
appointment untuk check up seperti biasa di naluri.. kali ni adib ikut sekali, saja nak bg dia jumpa ngan bb jugak..

10 am
sampai turn, dr check bukaan, uuppps dah 4 cm, so arrange for admit.. wallah, so fast ha... edd 18 april, ni baru 30 march... hehe dah sampai masa mana boleh tunggu lagi... selesai urusan admit papa gi antar adib balik. tinggal la ibu terkulat2, contraction tak rasa lagi..

11 am
nurse dtg buat ctg, payahnya dia nak dapat heart beep bb, cuak jugak... ada tp bunyinya mcm jauh sgt... ishh teringatkan arwahnya asyfa, masa buat ctg ni la tau yg arwah dah takde dalam kandungan... nauzubillah...

1.40 pm
sementara menunggu bukaan sedar tak sedar dah dekat pukul 2, ibu & papa menanti penuh sabar.. nurse masuk, apa plk kali ni, "ok kita masuk ubat punggung ya", sorry tak tau apa istilah sebenarnya... so right after that ibu pun selamat mengeluarkan segala benda yg tersimpan, ngeh ngeh.. sorry..

2.00 pm
"kita akan drip air untuk cepatkan proses bukaan ya..." ok masa tu ibu memang serahkan segalanya pada dr & nurse... dah itu kepakaran dorang..

2.30 pm
"baring ya kita nak pecahkan air ketuban (water bag)", cepatnya sampuk papa, "isshh ni bila2 masa je dah ni", alhamdulillah ibu masih belum rasa sakit contraction pun...sama mcm masa adib dulu.. ada pun sakit sikit2 jer.. tp sepanjang kat hospital ibu tak boleh baring mengiring, selalu ok jer... "bi, ibu rasa mcm keras je sebalah kiri ni…nak ngiring pun tak boleh”… dalam pada tu dr zana datang tuk check condition ibu & baby.. check bukaan, “eh kenapa I rasa mcm jauh plk bb u ni”, jauh??? “Bb tak turun la” ishh apa plk ni, merisaukan betul… “nurse bwk scanner naik”.. alahai ni mesti ada something wrong ni, ibu hanya mampu berdoa agar bb tak apa2 kat dalam… “ya Allah jangan lah ku diuji sekali lagi”, doa seorang ibu..

3.00 pm

selesai scan…. kuasa yg maha Kuasa, bb ibu melintang di saat2 kelahirannya, uuiihh aktif sungguh la bb ibu ni… dr decide ibu kena c-zer… aduh!!! akhirnya kena kuar ikut tingkap jugak bb ibu ni.. ibu hanya mampu berdoa agar segalanya berjalan lancar.

3.40 pm

alhamdulillah, selesai sudah.. selamat ibu dan bb… mana papa? hehe papa tak berani nak tgk, dia duk kat kepala ibu, sama2 berdoa dan meniup semangat ke telinga ibu… sempat pandang sekejap kat bb, pastu ibu pun ZZzzzZZzzz….

1 comments on "30 March 2009"

Honey on June 12, 2009 at 12:40 AM said...

Sama ngan anak Erra ...

Post a Comment

 

IBU ADIB & MUAZ Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez