Thursday, June 18, 2009

jangan pandang lekeh...


ramai yg beranggapan ibu yang bagi anaknya dengan susu ibu tak perlu kuar belanja beli susu, so boleh la save banyak... atau dalam erti kata lain ibu2 ni nak jimat la.. tp persediaan tuk menyusukan anak dengan susu ibu ni bukan sikit2 belanjanya, hanya mereka yang menyusukan anak mereka dengan susu ibu saja yang tau, terutamanya bagi ibu2 yang bekerja...

ni antara instruments yang ibu kena sediakan demi menjayakan hasrat untuk menyusu muaz secara exclusive...

pump – $300++

botol – $70++

liner - $30

bekas dadih - $10

nursing bra - $50

yang lain2 dah ada masa adib dulu mcm brite ice, manual pump etc..


so jgn la pandang lekeh pada ibu yang nyusukan anak mereka… bukan sikit belanja yang dikeluarkan, tp setiap sen yang dikeluarkan tu bagai tak terasa bila melihat anak kita menyusu susu ibunya sendiri… puas hati sangat… hanya mereka yang tahu memahaminya…

1 comments on "jangan pandang lekeh..."

Honey on June 20, 2009 at 9:45 AM said...

Yes ... Walaupun belanja nyer besar ... Tapi hasil nyer memuaskan ... Tapi susu formula lagi banyak belanja ape ...

Post a Comment

 

IBU ADIB & MUAZ Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez